Vegetarisk Tacopaj recept
Paj Recept

Vegansk Tacopaj recept

Den vegetariska tacopajen är en smakfull och fyllig paj som passar perfekt för både vardagsmiddagar och speciella tillfällen. Pajskalet, gjort av vetemjöl och smör, ger en knaprig och välsmakande bas. Fyllningen är en kombination av härliga grönsaker, inklusive lök, paprika, zucchini, svarta bönor och majs, som är smaksatt med kryddor som spiskummin, paprikapulver och valfritt chilipulver för extra hetta. Toppad med riven ost och sedan bakad i ugnen tills den är gyllenbrun och ostig, blir den vegetariska tacopajen en läcker och tillfredsställande måltid. Servera den med hackad färsk koriander och en sked gräddfil eller yoghurt för att lyfta smakerna ytterligare. Detta recept kommer att tillfredsställa både vegetariska och icke-vegetariska matälskare och blir garanterat en favorit på middagsbordet.

Ingredienser:

För pajskalet:

  • 200 g vetemjöl
  • 100 g smör (eller margarin för en vegansk version)
  • En nypa salt
  • 3-4 msk iskallt vatten

För fyllningen:

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 zucchini, tärnad
  • 1 burk (400 g) svarta bönor, sköljda och avrunna
  • 1 burk (200 g) majs, sköljd och avrunnen
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver (valfritt, beroende på önskad hetta)
  • Salt och peppar efter smak
  • 200 g riven ost (t.ex. cheddar eller mozzarella)

Till servering (valfritt):

  • Hackad färsk koriander
  • Gräddfil eller yoghurt

Instruktioner:

  1. Förbered pajskalet genom att blanda vetemjöl, smör och salt i en skål. Arbeta snabbt ihop ingredienserna tills de bildar en smulig textur. Tillsätt iskallt vatten, en matsked i taget, och blanda tills degen går ihop och blir jämn.
  2. Placera degen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  3. Under tiden kan du förbereda fyllningen. Värm olivolja i en stekpanna över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken blir mjuk och genomskinlig.
  4. Tillsätt paprika och zucchini i stekpannan och fortsätt steka i några minuter tills grönsakerna blir lite mjuka.
  5. Tillsätt svarta bönor, majs, spiskummin, paprikapulver, chilipulver (om önskas), salt och peppar. Blanda väl och låt fyllningen puttra i cirka 5 minuter. Ta sedan bort från värmen och låt svalna något.
  6. Förvärm ugnen till 200°C.
  7. Ta ut degen ur kylskåpet och kavla ut den på en lätt mjölad yta till en cirkel som passar i din pajform. Lägg den utkavlade degen i pajformen och tryck försiktigt ner den så att den täcker botten och sidorna.
  8. Fyll pajskalet med den avsvalnade fyllningen och fördela den jämnt över ytan.
  9. Strö den rivna osten över fyllningen.
  10. Grädda tacopajen i förvärmd ugn i cirka 25-30 minuter, eller tills pajskorpan är gyllenbrun och osten smält och bubblande.
  11. Ta ut tacopajen från ugnen och låt den svalna något innan du serverar den.
  12. Servera din vegetariska tacopaj med hackad färsk koriander och gräddfil eller yoghurt på toppen, om så önskas.
5/5 (3 Reviews)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *